Pīrāgi ar pildījumu ir labi, jo nav ilgi jānodarbojas ar mīklas gatavošanu. Jūs vienkārši mīklu pārlejat ar pildījumu un cepat cepeškrāsnī. Iznāk sātīgs un sulīgs ēdiens.
Sastāvdaļas pildījumam
Malta vistas gaļa – 400 g
Sēnes – 400 g
Cietais siers – 150 g
Sīpols – 1
Augu eļļa – 50 g
Koriandrs – 10 g;
Pētersīļi – 10 g;
Sāls, svaigi malti melnie pipari.
Sastāvdaļas mīklai
Kefīrs – 400 ml
Milti – 200 g
Olas – 2
Cepamais pulveris – 1 tējkarote ar kaudzīti
Cukurs – 1/2 tējkarote
Sāls – 1/4 tējkarote
Pagatavošana
Vispirms pagatavojiet mīklu. Iesitiet olas bļodā, pievienojiet cukuru un sāli, sakuļ, līdz izveidojas vieglas putas. Ielej bļodā kefīru un labi samaisa.
Miltus izsijā kopā ar cepamo pulveri un pakāpeniski ielej kefīra un olu maisījumā, rūpīgi samaisot. Gatavo mīklu atstājiet uz 15 minūtēm.
Pagatavojiet pildījumu. Sasmalciniet sēnes un apcepiet pannā, kas sakarsēta ar augu eļļu. Sīpolu smalki sagrieziet, kā arī garšaugus, pievienojiet vistas maltai gaļai. Pievienojiet sāli un piparus.
Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Pīrāga formu ietauko ar augu eļļu. Ielej apmēram pusi mīklas formā. Kā pirmo kārtu liek sēnes, uz sēnēm – malto gaļu, visu pārklāj ar sieru. Pildījumu apklāj ar atlikušo mīklas daļu.
Izlīdzina un nosūta uz cepeškrāsni, kas uzsildīta līdz 180 grādiem pēc Celsija. Cep apmēram 40-45 minūtes. Gatavo pīrāgu izņem no cepeškrāsns un ļauj tam nedaudz atdzist.
Ja izmantojat vistas filejas gabaliņus, tos labāk apcepiet vai vienkārši izmantojiet jau pagatavotu vistas gaļu. Pannā, kas sakarsēta ar augu eļļu, vispirms liek sasmalcinātu sīpolu un sautē 3-5 minūtes, tad pievieno filejas gabaliņus un, maisot, cep vēl 5-7 minūtes. Ja jums nepatīk koriandrs, nelieciet to, vai arī nomainiet to ar citu garšaugu.